Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Deutschkurs – Lizzy

24 april 2019 @ 21:00 - 22:30

Technoduet /Een muzikale tragi-komedie over Duitser dan Duits worden

De Duitse Schlager-zangeres Jelena Petrowna Fischer is het gelukt, Lizzy Timmers droomt er nog van: Duitser dan Duits worden. Onmogelijk is het blijkbaar niet. Dus zoekt de Nederlandse Lizzy Timmers een leraar: Sören Bodner, alias DJ Monkey Maffia uit Jena. Ze leert gezegdes, tradities, gebruiken. Met Sörens muziek als leidraad probeert ze zich de vreemde cultuur eigen te maken en zelf minder vreemd te worden.

Les na les bouwt ze een beeld op van haar nieuwe thuisland. Observeren wordt  rondtasten in onbekend water. Meer en meer vindt ze de moed om mee te doen, maar ook om de confrontatie aan te gaan. „Duits kunnen worden“ lijkt een steeds onzinniger idee. Lizzy’s onderzoek heeft een nieuw doel nodig: aankomen. Ze wil proberen daarbij zichzelf te blijven. Ze wil kennis vergaren. En ze zou zich graag een beetje minder vreemd willen voelen.

Jelena Petrowna Fischer heeft zichzelf bij haar aankomst trouwens opnieuw uitgevonden. Ze heet nu Helene. Even voelt alles een beetje minder vreemd. Gewoon Helene Fischer.

Gegevens

Datum:
24 april 2019
Tijd:
21:00 - 22:30

Locatie

Frascati, Amsterdam
Nes 63
Amsterdam, Nederland
Website:
www.frascatitheater.nl